KRAJAN CARP

Tovačovská pouť

   První jarní výprava tohoto roku se odehrává na Tovačovských jezerech, konkrétně na jezeře Anín. Po té co jsme zakoupili povelky a dojeli ke břehu jezera, nastala otázka kde se na následujících 5dní usadíme?

      Měli jsme předem vytipovány 4 místa, jenže ty už byly obsazeny. Nezbylo nám nic jiného než nafouknout opět člun a projet znovu jezero. Po dlouhé debatě jsme se s kolegou Petrem rozhodli zakotvit sice v mělčí a teplejší vodě, ale zase tam bylo dno jak fotbalové hřiště. No co Vám budu povídat. Dno se mírně svažovalo z 5,5m do 7m, sem tam nějaká propadlina nebo větší trsy trávy. Našli jsme si tam pár kvalitnějších míst, kde jsme jemně zakrmili boilies.

      nastaha-carpinfernoNa tuto výpravu jsme zvolili hned několik druhů boilies. Boilies na který jsme nejvíc vsázeli, byl Robin Red, banán-oliheň, také jsme si dovezli česnek a skopex. Nesměl chybět ani pop-up tropic a oliheň.

 

     První 2dny jsme zkoušeli Robin red, skopex a banán-oliheň na kterých místech se ryby nejvíce zdržují. Pořád se nám nedařilo, záběry moc nechodily, a když jsme měli záběr, tak od menšího kapříka. Po druhé noci, jsme už začali být zoufalí. Žádný větší kapr. Nemohli jsme se dostat přes 8 kg. Tak se s kolegou poradili a změnily nástrahy na česnek a banán-oliheň s pop-up oliheň, dva dny naložený v dipu oliheň.  

 

 
 

     Po 2 hodinách od zavezení se najednou rozezněl hlásič. Kolega přiběhl a zasekl. Už od prvního tahu šlo poznat, že se jedná o větší rybu. Jenže co se nestalo. Kapr zajel do vázky a než jsme stačili přijet s člunem, kapr se vyřízl. No co. Když smůla tak pořádná. Prut jsme zavezli a znovu záběr. Sice opět menší ryba, ale už se nám váha začala zvedat. Tento kapřík vážil 10kg a měřil 82cm i když na to nevypadá.

 

kapr1

 

      Čtvrtý den nám opět česnek dokazoval, že je to jedno z nejlepších boilies od firmy Carp Inferno. Další větší kapřík na sebe nenechal dlouho čekat. Opět na česnek. Kapr o rozměrech 86cm a 12,3 kg.
 
kapr2 
 
     Já jsem pořád věřil na nadipovaný banán-oliheňpop-up oliheň, ale né a né to prolomit. Vyváželi jsme na 150 až 300m. Hledali jsme místa, kde by se mohli kapři zdržovat. Až se mi to najednou povedlo. Konečně se rozezněl i můj hlásič a byl tak kapr o rozměrech 78cm a váze 10kg. Konečně i mě se podařila 10ka.
 
 kapr3
 

     Poté jako by se kapři stali na tomto boilies závislí. Záběry začali chodit celkem pravidelně cca od 1 až do 2hodin od zavážení. Tak to nás to doprovázelo až do posledního dne. Kdy se mě těsně před odjezdem povedlo zdolat kapra o rozměrech 82 cm a 12kg.

  kapr4

 
     Touto rybou jsme ukončili naší Tovačovskou pouť za jejími kapry. Zbývalo už jenom dobalit a vyrazit cca asi na 200km cestu do našich bydlišť.

      Za CIB TEAM Krajan.

Průměrná známka: 1,75

Komentář ke článku (0)

Kontakt

Flowik.87@seznam.cz